Økonomi, ansendig arbeid, ansvarlig forbruk/P.

0 0
Read Time:2 Minute, 33 Second

I dette blogginnlegget vil jeg nevne to av de bærekraftige målene, som jeg anser som relevant for Millum. 

  1. Nummer “8” anstendig arbeid og økonomisk vekst.

Dette bærekraftige målet omhandler hvordan virksomheten påvirke utvikling hos kunder og samarbeidspartnere i Millum, men også hvordan Millum sine kundene kan endre holdning og informer om tiltak som kan gjøres for at målet skal nås. Da dette målet handler om så mye mer enn som så, har jeg valgt å se slik på det. Målet skal i hovedsak sette søkelys på å fremme arbeid og øke økonomi, og skape vekst. På en slik måte skal vi samarbeide for å få flest mulig ut i arbeid, og flest mulig ut av fattigdom. 

Millum som forklart over, ønsker å formidle endringene de ønsker til deres kunder, og ved å gjøre dette vil det kunne påvirke enda flere bransjer. En kan stille spørsmål til om hvordan dette fungerer i praksis, og hvis vi ser på det større bilde, vil vi kunne se at ved å påvirke til bruk av deres teknologier og rådgivning, vil de stå sterkere økonomisk og kaste bort mye mindre ressurser. Det er snakk om ressurser som da kan bidra til at andre også skal få tatt dem i bruk. Det kan da være snakk om arbeid og økonomisk stabilitet, som skal bedre levevilkår.

  1. Nummer “12” ansvarlig forbruk og produksjon.’

Handler om hvordan virksomheten hjelper til med å redusere og halvere avfall, og i tillegg informere om hvordan reduksjon av matsvinn kan bidra til grønn vekst. Hovedsakelig handler dette om at vi skal ta mer effektivt i bruk de ressursene vi har, for at vi ikke skal sløse bort dyrebare rester som kan brukes til de som kommer etter oss. Her er det snakk om mat, naturressurser, kjemikalier og fossilt brennstoff.

Millum som nevnt i tidligere innlegg, legger vekt på det å halvere matsvinn. Ved bruk av deres teknologier som for eksempel Matsvinn applikasjonen og MenyBank, vil de prøve å realisere disse målene. Disse teknologiene gir informasjon om hvor mye de har på lager, og hvor mye som for eksempel blir kastet i området. Dette gir dem mer oversikt slik at de selv kan endre på denne mengden underveis, slik at mindre mat trengs å kastes vekk, og mindre penger trengs å brukes på mat som ikke kommer til å bli spist. Det som nå blir nevnt kan også direkte linkes til nummer “8”, hvor det skal legges vekt på å spare ressurser, osv, osv.

Listet over er to av de bærekraftige målene jeg anser som mest relevant for Millum. Disse bærekraftige tiltakene er også noe som allerede blir lagt vekt på i deres bedrift. Les gjerne også: https://www.linneashetty.com/2022/03/06/informative-baerekraftige-tjenester/, for mer.

Lenker

– anstendig arbeid og økonomisk vekst

«https://www.fn.no/om-fn/fns-baerekraftsmaal/anstendig-arbeid-og-oekonomisk-vekst«

-ansvarlig forbruk og produksjon

«https://www.fn.no/om-fn/fns-baerekraftsmaal/ansvarlig-forbruk-og-produksjon«

-samfunnsansvar

«https://www.millum.no/samfunnsansvar«

Bilde: https://geographical.co.uk/nature/climate/item/3296-sun-block

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Økonomi, ansendig arbeid, ansvarlig forbruk/P.

  1. Hei igjen,

    Så bra at du har publisert et nytt innlegg, Linnea! Det er fint at du har tatt for deg to ulike bærekraftsmål!
    Til neste gang ønsker jeg en innledning og at du avslutter innlegget med en konklusjon for å runde av innlegget. I tillegg hadde det vært fint dersom du hadde benyttet flere referanser for å gjøre innlegget mer informativt.

    Thea K, studentassistent

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Previous post Informative bærekraftige tjenester
Next post Teknologi i 6 stegs trappen