Informative bærekraftige tjenester

0 0
Read Time:2 Minute, 45 Second

I eksamens caset jeg har om til førstkommende eksamen, har jeg valgt å skrive om Millium AS. Hovedsakelig er grunnen til at jeg valgte å skrive om akkurat denne bedriften, fordi de er informative og er relevante. Bærekraft er ett ord som er sterkt tilknyttet bedriften, og man legger raskt merke til det med en gang man går inn på deres hjemmesider. Der er også målrettede, og har skrevet en egen side om de forskjellige sammfunsrettende tilltakene de tar. I dette blogginlegget vil jeg nærmere gå inn på i hvilken grad Millum AS integrerer bærekraft i sin bedrift.

Først må det nevnes at Millum AS er, som forklart på deres hjemmesider, ett IT-selvskap. De har som hovedfokus på å skape tjenester og knytte leverandører og innkjøpere i hotell, restaurant og cateringbransjen sammen. Millum AS har som mål å informere og belyse hvordan kundene deres kan bli mer bærekraftige, ved å ta i bruk Millum AS teknologi. Eller, som de selv skriver på deres hjemmesider: «Våre kunder skal kunne nå sine bærekraftsmål ved å ta informerte valg gjennom bruk av vår teknologi.» (Millum.no)

Fotograf: Linnea Hetty

Bærekraftige mål

Millum AS har valgt å belyse på deres hjemmesider en rekke mål, fra FN`s kart om bærekraftige mål. Disse målene er:

 • Nr 8, Anstendig arbeid og økonomisk vekst.
 • Nr 9, Innopvasjon og infrastruktur.
 • Nr 12, Ansvarlig forbruk og produksjon.
 • Nr 17, Sammarbeid for å nå målene.

Ett av de fire bærekraftige målene jeg anser som viktig her er nr 12, ansvarlig forbruk og produksjon. Dette målet er som antatt å være viktig, da det er ett stort problem i dagens hotell, restaurant og catringbranse ved bruk og kast av mat. Derimot, har Millum AS laget egene tjenester/løsninger for å minske bruken av matsvinn.

Aplikasjoner som Matsvinn, hvor innkjøpere kan få en beregning på hvor mye som kastes i området de holder til, og Menybank som gir kundene de riktige beregningene for mengden mat som kan kjøpes inn til de enkelte rettene, Matinfo.no som informerer om produkter, og som blogger om foreksempel hvordan man kan skape ett mer bærekraftig kosthold, og Varetellings appplikasjonen som gir restauranten informasjon om hvor mye de har igjen på lager osv. osv.

Alle disse tjeneste har som formål å skape mere kunnskap rundt det å være bærekraftig og hvordan kundene/restaurantene kan nå disse målene. Jeg må også derfor nevne at Matsvinn applikasjonen er enda beta og er i test. De fleste tjeneste kan bare brukes av Millum sine kunder, og er ikke tilgjengelig for enkeltpersoner.

Millum AS har en hel side hvor de forklarer tilltakene de gjør for å skape mer innsikt i bærekraft. Det blir for eksempel nevnt:

 • Melde seg inn i UN Global Compact i 2019
 • Grønnt inngjøp, hvor det blir nevnt e-handel som virkemiddel for å effektivisere innkjøp.
 • Signert grønnvasikngsplakat
 • Lansert egen barekraftsraport
 • Gjøre bærekraft til et konkurransefortrinn.

Det er mye mer som kan bli nevnt, som også vil kunne støtte synet mitt enda mer på at «dette» er en bedrift som fokuserer på bærekraft. For eksempel nevner de 6 trinnstrappen og fyller ut hver rute med hva de gjør. Dette er definitivt en grønn bedrift slik jeg kan se det «fra utsiden», basert på informasjonen jeg har lagt frem i dette blogginlegget.

Kilder

-Sammfunnsansvar

«https://www.millum.no/samfunnsansvar»

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

3 thoughts on “Informative bærekraftige tjenester

 1. Hei Linnea,

  Så spennende at du presenterer eksamensbedriften. Overskriften din vekker interesse, det er bra. Det er også fint at du belyser sentrale bærekraftsmål, men også tiltak. Det er bra du er godt i gang, lykke til!

  Stå på videre!

  Thea K, studentassistent

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Previous post LENOVO LEGION 5!
Next post Økonomi, ansendig arbeid, ansvarlig forbruk/P.