LENOVO LEGION 5!

0 0
Read Time:3 Minute, 27 Second

I dette blogginnlegget har jeg tenkt og ta for meg et kjøp, og hvordan jeg kom til den besluttningen. Først vil jeg bare gå kort innpå hvordan en besluttningsreise fungerer i praksis, med noen enkelte punkter. Deretter, vil jeg forklare med eksempler fra virkeligheten, hvordan kjøpet skjedde.

BESLUTNINGSREISE/PROSESSEN

 1. Problemerkjennelse – Trenger jeg noe? Hva trenger jeg? og hvorfor trenger jeg det?
 2. Informasjonssøk – Hvordan og hvor henter jeg informasjon om produktet?
 3. Evaluering av alternativer – Hvilket alternativer kan fungere som erstatning? (substitutter/konkurrenter)
 4. Valg – den endelige besluttninger om produkt og hvor kjøper jeg det?
 5. Etter Kjøp Evaluering – Hvilke følelser sitter jeg igjen med, etter at jeg har fått produktet, og hva tenker jeg om det?

PROBLEMERKJENNELSEN

Jeg er av den type person, som liker og kjøpe det jeg har behov for. Det er skjeldent jeg shopper spontant, og uten noen mål eller mening. Derfor er kjøpet jeg legger vekt på i dette blogginlegget også noe jeg trengte.

Produktet var en ny Legion gaming laptop. Det virker kanskje merkelig, når jeg nevner at en gaming laptop er noe jeg absolutt må ha. Det har seg likevel sån at, på bakgrunn av at min gamlelaptop nesten hadde falt fra hverandre, så måtte jeg ha en ny. Hva skal jeg meg en gaminglaptop? Det har seg slik at, jeg som person ikke bare bruker laptopen til skriving, se på film og bruk av sosiale medier. Jeg bruker laptopen til så mye jeg kan, om det så er gaming, photoshop, animasjon og lagring av bilder. Dette fører til at jeg trenger mye plass på harddisken. 

INFORMASJONSSØK

Oftest velger jeg å ta i bruk nettsider som Komplett.no, Elkjøp og andre elektroniske nettbutikker for å kjøpe en slik laptop. Med litt ekstra hjelp fra kjæresten fikk jeg også hjelp til å finne den riktige mengden med GB og RAM for det jeg skal bruke pc`n til. Jeg vil derfor anse min kjæreste som en ressurs. Det har seg slik at ikke alle kan være eksperter på det tekniske.

EVALUERING

Etter jeg har innhentet informasjon om de forskjellige produktene, fikk jeg beskjed av min kjære om å gå på youtube. Ved det mente han at jeg skulle bruke videoer av de forskjellige potensielle laptopene for å evaluere og sammenligne. Han gjorde selvfølgelig det samme, og dermed så hadde jeg funnet ut at flere av laptopene hadde mange likheter. For Eksempel kunne jeg valgt en Acer nitro 5, som jeg allerede hadde fra før. Det som da var problemet med den, var at kvaliteten på selve laptopen var dårlig, og jeg visste at det var det som fikk meg til å måtte kjøpe ny i utgangspunktet. Lenovo laptopen var litt annerledes bygget, men hadde mye likheter i materialet, som fort kunne gjøre valget usikkert. Prisene, var derimot ganske like og derfor hadde det ikke stort og si for meg. En annen medvirker var at min kjære også har en Lenovo laptop, i likhet med den som jeg vurderte, og han hadde ikke hatt noen problemer med kvaliteten på produktet.

VALG

Jeg endte derfor valget av en splitter ny Lenovo Legion 5. Tanken var at det kunne være lurt å prøve noe nytt. I tillegg viste jeg at hvis jeg kjøpte den nyere modellen av Nitro 5, vil jeg ikke kunne garantere at kvaliteten er noe bedre, enn fra den jeg allerede hadde. Jeg kjøpte dermed laptopen av komplett.no. Dette på grunnlag av at jeg er stamkunde der, og er veldig fornøyd med service jeg tidligere har fått.

ETTEREVALUERING

Jeg har hatt litt tekniske problemer med laptopen, men det har blitt fikset opp. Årsaken var nok at driverne måtte oppdateres, ellers var det andre grunner. Dette klarte også min “KJÆRESTE” å fikse for meg. Vi forsøkte og reinstallere alt innholdet på pcn`n, og oppdatere nødvendige drivere. Det er vanskelig og si hva som egentlig var årsaken til problemene, men så lenge jeg ikke har hatt noen nå i etterkant så går det fint. Nå er jeg kjempefornøyd med produktet, og har hatt det siden starten av januar.

Inspirasjon hentet fra: https://www.gyldendal.no/artikler/beslutningsprosessen-i-forbrukeratferd-slik-tar-forbrukere-en-beslutning/?tags=9546

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “LENOVO LEGION 5!

 1. Hei Linnea,

  Så fint at du har publisert første blogginnlegg i del 2! 🙂
  Blogginnlegget ditt er informativt. Det er også veldig fint at du kommer med konkret eksempel og knytter teorien til praksis.

  Stå på videre!

  Thea K, studentassistent

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Previous post OPPSUMERING FRA JANUAR
Next post Informative bærekraftige tjenester