OPPSUMERING FRA JANUAR

1 0
Read Time:3 Minute, 51 Second

Først og fremst vil jeg bare si, at denne første delen av kurset som jeg har hatt i digital markedsføring, har vært veldig spennende og lærerikt. Selv om mye er vanskelig og forstå så har det virkelig endret mye på hvordan jeg ser samfunnet i dag. Det er ikke slik at jeg går ut døren hver dag og peker på en elbil og sier. “Se det er digital transformasjon”. Det er overraskende hvor lite det er vi fysisk ser, når det kommer til å omgå seg med store deler digital teknologi. Vi føler kanskje at det eneste som har endret seg fra 1900 tallet, var mobilen og datamaskinen, for disse ser vi stadig vekk endres. Det er likevel bare toppen av isfjellet, og når man begynner og dykke dypere finner vi kjapt ut, at vi er nærmere fremtiden enn vi hadde trodd.

AI OG 3D PRINTING

AI og 3D printing er eksempler på digitalisering som vi har begynt å ta mer i bruk. Selv hadde jeg aldri trodd, at vi omtrentlig kunne 3D printe alt. Ikke hadde jeg trodd at samfunnet i dag nesten blir styrt av AI. Det kan fort bli skremmende å tenke, at innen de neste 20 årene, har vi et så avansert utviklet samfunn, at vi kanskje ikke trenger å løfte fingeren fra sofaen? Konsekvenser som kommer med dette kan være mange, eller kanskje også få. Vi vet at vi har AI som kan brukes i operasjonsrom, og AI som fungerer som en assistent i hverdagen, men hvis dette skal bli vår nye hverdag. Hvor mye vil det kunne koste oss, og hva vil skje om vi blir så tilknyttet til denne digitale transformasjonen. For det første kan det godt hende flere av oss ikke får like stort utbytte av AI.  For det andre vil AI ikke ha de samme trekkene som mennesker har, som kan fort gjøre det vanskeligere å utføre menneskelige oppgaver. 

I et eksempel jeg skrev, som omhandlet 3D printing og dens økonomiske konsekvenser, nevnes det at vi ikke kan være sikker på hvilken verdi produktet eller tjenesten vil ha. Du kan fort ende med å kjøpe noe til 5000 kr, men du får bare delene og blueprint. 

FILTER BOBLER OG EKKOKAMRE

Det er vanskelig å tenke seg at nettet har så utrolig kontroll på det vi liker, og det vi har interesse av. Samtidig som det gir oss nok informasjon til å kunne endre på holdninger og meninger. Vi hører sikkert flere ganger fra venner og bekjente, eller sier selv at “dette vet jeg, for jeg leste det på nettet”. Vi har rett og slett så mye tiltro til internett, og internett sin evne til å si seg enig, selv om det alltid er tilfellet. Det så mange av oss ikke vet, er at nettet filtrerer ut den viktige informasjonen, som kan være avgjørende for oss når vi skal kunne se hele bildet. Dette gjør det også vanskeligere å ha en kritisk tankegang til det vi leser, for vi blir så vant til at informasjonen vi får stemmer overens med det vi tror.

KLIMAET, SAMFUNN OG BÆREKRAFT.

Det er mange av oss som sikkert tenker at samfunnet ikke går noen vei, eller at de står alene om å endre klimaet. Det jeg har nå lært, er at vi ikke nødvendigvis ser det fysiske arbeidet som ligger bak. Det viser seg at det vi faktisk ser, er bare toppen av isfjellet. Vi ser faktisk ikke alt arbeidet vi legger inn i det å rydde opp, eller skape og fremskaffe nye metoder. Dette er fordi vi ikke bare har startet ett sted, men vi utarbeider en forskjell på flere punkter i samfunnet underveis som arbeidet gjennomføres. Vi skulle alle ønske at vi kunne se alt, men slik er det altså ikke. Akkurat som når du går å panter flasker, så er det noen som tar i mot disse flaskene, for å skape noe nytt av dem. Vi har forskjellige oppgaver i samfunnet, og vi kan dessverre ikke følge med på alt og alle. Derfor kan det virke som at vi står alene, men vi er mer samlet enn vi tror, og som i FN`s mål om en mer bærekraftig fremtid, så jobber vi enda med å forenes, slik at vi ikke alle blir stående alene på bar bakke.

Til slutt dette blogginnlegget er en del, og samsvares med blogginlegg fra:

Bildelink: https://gfycat.com/ellipticalcostlychrysomelid-autos-vehicles-coldfusion-technology

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Previous post EN LETTERE HVERDAG!
Next post LENOVO LEGION 5!