ODA, PLATTFORMTJENESTE FOR DEG?

1 0
Read Time:3 Minute, 30 Second

En Digital plattformtjeneste.

I dette blogginnlegget skal jeg skrive litt om plattformtjenesten Oda. Før jeg dykker inn i denne spennende ferden, skal jeg kort forklare litt hva en plattformtjeneste er.

For dere som ikke er så kjent med bruken av ordet digital plattformtjeneste, så kan det blir forklart som handlinger hvor du som forbruker kan kjøpe tjenester eller produkter online gjennom en tjenesteleverandør. Ved å samle inn data om kundenes interesser, ønsker og mulige behov, kan dette senere bli brukt til å skreddersy annonser som vil passe forbrukerne. Plattformene tar i bruk sosiale medier for å samle inn denne typen informasjoner. Du kjenner nok til de sosiale mediene Facebook, Instagram og Twitter? Dette er sosiale medier som er bindeledd for slik annonsering.

Om Oda

Oda, tidligere kalt Kolonial, er en norsk plattformtjeneste som tilbyr diverse mat, drikkevarer, husholdningsartikler etc. på døren. Gründerne som startet dette suksessrike prosjektet var Mats Barlo, Mats André Kristiansen, Jon Lønne, Andreas Skaranger, Karl Alveng Munthe-Kaas, Jon Kåre Stene, Ida Johnsen, Tommy Gudmundsen, Vegard Vik og Christian Mikalsen.

Slik fungerer tjenesten

Kundene starter på deres hjemmeside eller mobil applikasjon, dermed velger de ut pakken eller maten de ønsker. Når kundene har valgt dette, kan de trykke videre for å komme til betaling. Tenk så enkelt? Du trenger ikke en gang løfte mer enn en finger. Maten som har blitt bestilt kommer på døren på avtalt tidspunkt, du velger selv dagen og klokkeslettet.

Denne tjenesten passer nok bra for de som ikke har så mye tid til å gå i butikker. Samtidig er vi i en periode med covid-19, som har påvirket oss til å endre kjøpevanene våre. En del velger nok å bestille varer fra Oda for å unngå smitte, men det gjelder ikke alle. De eldre, funksjonshemmede og syke, er nok de som har mest og størst behov for denne applikasjonen. En viktig problemstilling blir: Klarer de å forstå og mestre det elektroniske? Her skjønner vi intuitivt at det sannsynligvis er mest snakk om de eldre som ikke har vokst opp med denne typen teknologi. Et eksempel kan være mine egne besteforeldre. Da jeg i juleferien pratet med dem om teknologien, og hvor langt den har kommet i dag, så ble Oda nevnt. Mine bestefedre sa bestemt at dette virket veldig komplisert, til tross for at varehandlingen likner mye på å velge matvarer i butikken og betale i kassen. De er rett og slett ikke vant til det, og trenger hjelp og erfaring. Vi må nok bli litt flinkere til å lære dem opp.

Ett samarbeid med døgnvill og Gro Gro

I årsrapporten til Oda 2020 forteller de at de har startet ett samarbeid med Døgnvill og Gro Gro. Her forteller de litt om målgruppene:  

Døgnvill er en restaurant/matkjede med søkelys på salg av både ferdiglaget mat og ferskvarer. Det innebærer at du enten kan velge å spise ferdiglaget mat på en restaurant eller selv å kjøpe varene for å kunne lage omtrent de samme burgerne du får på restauranten.

Gro Gro er en matkjede med hovedfokus på mat til barn og de yngste. Oda forklarer på deres hjemmesider at flere av kundene deres har barn, og at det er spennende å gi denne målgruppen av barnefamilier et godt varetilbud.

Som det blir skrevet om over, ser vi at Oda prøver og tilpasse seg noen behov hos enkelte kunder.

  • Barnefamilier
  • Personer som liker å lage maten selv
  • Personer som ønsker å være på restaurant, men som av forskjellige årsaker kanskje ikke har mulighet til det.

Nettverkseffekter

Videre forteller de på nettsider og matblogger om tips og triks til hvordan du kan tilberede maten. Det gir Oda en flott mulighet for markedsføring, da du som forbruker har lett tilgang til å kjøpe de riktige produktene igjennom deres nettbutikk og handlekurv. Handlekurven er ferdig utfylt og klar til å kunne leveres til deg på et gitt tidspunkt som du velger selv. Derifra er det bare å følge oppskriften du fant på nettsiden og kose deg med et godt måltid.

Lenke: – Året det ble vanlig å handle mat på nett 2020 «https://oda.com/no/2020/«

Bøker: Arne Krokan, 2020. Det friksjonsfrie samfunn (1. Utg.). Utgitt av Cappelen Damm.

Bilde: https://sustainability.oda.com/klimamaal

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “ODA, PLATTFORMTJENESTE FOR DEG?

  1. Gode refleksjoner om hvilke styrker Oda har og under hvilke forhold! Du knytter det blant annet opp mot korona og travle hverdager.

    Kjempefint bruk av punktliste for å presentere målgruppene!

    Et tips er å gjerne bruke flere visuelle virkemidler, bruk gjerne kreativiteten fritt, og ikke være redd for å leke deg med wordpress som verktøy. Bilder, uthevet tekst, sitater og lignende er gode eksempler på dette!

    Lykke til med arbeidet mot den først eksamen, som er rett rundt hjørnet. Bra jobbet så langt! Jeg kommer innom igjen for å sjekke ut de neste innleggene 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Previous post 3D–PRINT VIKTIG FOR FREMTIDEN?
Next post HVOR STOR ANDEL AV NETTET ER SKJULT?