DELINGSØKONOMI

1 0
Read Time:6 Minute, 52 Second

HVA ER DELINGSØKONOMI?

FINN.no, Uber og Airbnb, har du hørt om dem?

Dette er tjenester som vi anser for å være delingsøkonomi. Disse tjenestene har nemlig noe til felles, de gir forbrukerne tilgang til å dele og selge tjenester til hverandre. Det fungerer slik at ved bruk av nettsider som Airbnb, Uber, og FINN.no, gir brukerne en mulighet til få kontakt med hverandre. Dette er digitale tjenester som fungerer som substitutter eller sagt på en annen måte erstatninger for det du kanskje normalt ville ha valgt.

Delingsøkonomi er en type forretningsmodell som knytter salg og kjøp av tjenester gjennom privatpersoner.


HVORFOR DELINGSØKONOMI?

Forbrukerne som velger disse erstatningene har kanskje et behov for en mindre økonomisk belastning, eller en raskere løsning, eller kanskje ønsker seg noe som ikke lengre er i salg hos leverandørene. Det finnes sikkert en rekke flere grunner til å ta i bruk delingsøkonomi, men det er i hovedsak dette jeg først tenker på når det kommer til denne forretningsmodellen.

På teknologirådet sine hjemmesider forklarer de fordelene med delingsøkonomi slik:

«Mer bærekraft, fordi vi utnytter eksisterende ressurser bedre. Bildelingstjenester som Nabobil kan føre til at færre kjøper bil, mens samkjøringstjenesten GoMore kan bidra til færre biler på veiene.»

«Økt produktivitet, fordi de ressursene vi har tilgjengelige i samfunnet blir brukt mest mulig effektivt. Slike ressurser kan for eksempel være kontorer, avansert produksjonsutstyr eller ledig arbeidskraft.»

«Økt innovasjon, særlig i tjenestesektoren, kan bidra til økt verdiskaping og utvikling. Lave kapitalkrav for etablering av selskaper og lav terskel for deling av egne ressurser kan føre til større markeder og mer konkurranse»

– Marianne Barland https://teknologiradet.no/project/delingsokonomien/.
Bilde hentet fra: https://baerekraft.ungdomsbedrift.no/11-mindre-ulikhet

Bærekraft

Vi ønsker oss en mer bærekraftig fremtid, der gjenbruk av ressurser står sentralt. Siden vi har ett håp om at de som kommer etter oss også skal ha mulighet til å ta i bruk de samme ressursene. Vi ønsker at barna våre skal kunne få mulighet til å bruke slike fine elektroniske utstyr som vi har, men med en befolkning i enorm vekst, vil det kunne føre til tap om vi ikke gjør noe drastisk. Det som blir forklart på teknologirådet sine hjemmesider er at ved bruk av delingsøkonomi der forbrukerne ikke velger å kaste, men heller selge, vil det skape mer gjenbruk.

Produktivitet

Produktivitet er alltid positivt, men hva menes egentlig med at ressursene blir brukt effektivt? Min gode venn Jens har kjøpt seg en sykkel for noen år siden. Han har ikke valgt å ta den i bruk, og i stedet for å kaste den, så velger han å selge den videre til en annen. Kanskje kjøperen av sykkelen vil ta den oftere i bruk. Dette gjør at Jens ikke trenger å kaste en helt ny sykkel som ikke har blitt brukt, og det er dette som gjør at ressursene blir brukt mer effektivt. En sykkel som ikke har blitt brukt, og som blir kastet blir ikke akkurat sett på som produktivt eller effektivt bruk av ressurser.

Innovasjon

Ved økt innovasjon menes det kanskje at; ved å kunne dele med et større antall personer, vil noen til slutt finne utbytte i det du har delt eller solgt. Ved hjelp av det så har de klart å skape noe helt nytt. Dette kan være med på å styrke konkurransen blant bedriftsaktører og de private. For eksempel vil det å bruke en erstatning til bruken av for eksempel taxi, komme til å skape et større behov for de som driver taxibyrået og gjøre det bedre. Kanskje det kan føre til at taxiene må gå ned i pris, eller kanskje de må finne nye løsninger på å slå de private for å få tilbake kunder. Dette kan da være en sentral grunn til innovasjon og nyskaping. Kundene ønsker noe nytt, og derfor må de kanskje finne på nye løsninger eller ideer for å få de tilbake.


HVA TENKER JEG?

Delingsøkonomi er definitivt noe vi burde ha mer søkelys på. Jeg vil nok tro at det kan være noen dårlige grunner til at det ikke er så bra også. Hvis jeg skulle gått på FINN.no for å kjøpe en bil, eller komme meg hjem fra fest ved bruk av Uber. Kanskje jeg også trengte et sted å sove som er billig, og velger Airbnb. Det er noen spørsmål jeg stiller meg selv da:

  • Hvordan kan jeg være sikker på at de som sitter på baksiden av skjermen jeg bestiller fra er tillitsfulle?
  • Hvordan kan jeg være helt sikker på at bilen som jeg ser på bildet er den jeg får når jeg kjøper den?
  • Hvordan kan jeg være sikker på at personen som kjører den Uber`n ikke kjører i beruset tilstand?
  • Hvordan kan jeg vite om den veldig fine leiligheten jeg leier til to dager ikke egentlig er en garasje full av skrot?

Det er mye vanskeligere å finne ut av dette før du står med varen eller tjenester fremfor deg. Derfor viktig å sikre seg at du ikke betaler for ett produkt som du ikke har sett enda. I enkelte tilfeller kan det være lettere å bli svindlet igjennom en slik tjeneste, til forskjell fra en profesjonell nettside eller tjenester.

I de fleste profesjonelle tjenestene, har de på tatt seg ett ansvar ovenfor kundene sine. På Finn.no sine hjemmesider står det:

FINN.NO ANSVARSFRASKRIVELSE

FINN.no har ansvaret for tjenesten slik den fremkommer på våre nettsider, og vil formidle din kontaktinformasjon til annonsens megler og utbygger for videre oppfølging hvis du ber om dette i tjenesten. FINN.no fraskriver seg ethvert erstatningsansvar for økonomiske tap som du påføres som følge av mislighold fra FINN.no side, med mindre misligholdet er en følge av grov uaktsomhet eller forsett fra ansatte hos FINN.no. FINN.no sitt eventuelle erstatningsansvar er begrenset til det direkte økonomiske tap du påføres. Ethvert tap som direkte eller indirekte følger av at avtale med tredjepart bortfaller skal regnes som indirekte tap.

https://hjelpesenter.finn.no/hc/no/articles/360006266280-Behandling-av-personopplysninger-ved-registrert-interesse-for-Kommer-for-salg-og-Prosjekter-til-salgs-annonser

Enn så lenge bruker finn.no en type stjerne markeringssystem, hvor forbrukerne kan klikke på hvor bra de syntes tjenestene deres har vært. Jeg skal ikke glemme å nevne at det finnes forbrukere som ikke er til å stole på også. Begge sider har like stor plikt til å holde til avtale når det gjelder transaksjoner av kostnader og varer.

Derimot, er det ikke synlig skrevet på Uber sine hjemmesider at de tar på seg ansvar for det økonomiske tapet eller uhyggelige opplevelser. Derimot, har de gjort det slik at brukeren kan raportere om hvordan tjenestene har vært og om det skjedde noe galt under turen.

Hvis du er nysgjerrig på hvordan Uber prøver å bedre slike tilfeller, kan du ta en titt inn på deres egene hjemmesider: https://www.uber.com/no/nb/drive/driver-app/fraud-activities/

På Airbnb virker det som de har tydd til litt andre tilltak, og det er kanskje forstårlig når man leier ut sitt eget hjem, hytte eller annet av høy verdi til gjester, eller skal leie en hytte hvor verten ikke har vært spessielt hyggelig. Mer om dette kan du lese her: https://www.airbnb.no/help/article/937/vertsforsikring


Jeg vil anse at delingsøkonomien endrer seg raskt og blir en mer og mer sentral metode å ta i bruk. Kanskje det også etter hvert kommer opp enkelte restriksjoner om salg og kjøp av tjenester som fører til mindre risiko hos de som velger å ta i bruk slike metoder? Så langt jeg ser så virker det som at det er størst risiko ved apper og nettsteder som kanskje selger noe av lavere verdi. Hva tenker dere?

Kjenner dere til noen andre som tar i bruk en slik forettningsmodell?

For dere som er litt ekstra interesserte, ta gjerne en titt innom en av mine professorer i studiet digital markedsføring: https://www.krokan.com/arne/2018/01/03/teknologien-endrer-samfunnet/

Bilder hentet fra: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ubercab&hl=no&gl=US, https://andvordgrafisk.no/finn-no/, https://www.huseierne.no/boligbloggen/2017/delingsokonomiutvalget-airbnb-utleie-kan-bli-skattepliktig/, https://www.smartepenger.no/forbruker/2596-delingsokonomi

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Previous post STUDIER UNDER PANDEMIEN
Next post KUNSTIG INTELLIGENS, NYTT GJENNOMBRUDD?